21 Kasım 2015 Cumartesi

Furkan

Geri Dönüşüm Nedir Neden Önemlidir Faydaları Nelerdir ?

Geri Dönüşüm Nedir Neden Önemlidir Faydaları Nelerdir ? 1

Kullanım sonucunda değerini yitirmiş olan katı atıkların fiziksel veya kimyasal işlemlere tabi tutularak yeniden kullanıma sunulmasıdır. Günümüzde katı atıklar nedeniyle yaşadığımız çevre kirliliği had safhaya ulaşmış, artan nüfusla birlikte daha ciddi bir sorun haline gelmeye başlamıştır.
Her ne kadar ekonomik olmadığı savunulsa da geri dönüşüm ile hem doğaya verilen tahribat azalacak hem de çevre kirliliği önlenecektir. En basit örnek ile cam, kağıt ve plastik üretiminde kullanılan materyaller geri dönüşüme kazandırılmadığı taktir de doğanın ekolojik dengesi üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır.
Geri dönüşüm ile doğal kaynaklar korunacak, enerji tasarrufu sağlanacaktır. Ayrıca atık miktarının azalması ile çevre kirliliği önlenecek ve daha sağlıklı bir gelecek yaşanacaktır.

Geri Dönüşümün Faydaları Nelerdir?

Çevre üzerinde kirliliğin önlenmesi, çöp miktarının azalması, kullanılabilir alanların artması ve canlı sağlığının korunmasını sağlamaktadır. Tarımsal açıdan incelendiğinde hayvan dışkıları atık yerine gübre olarak kullanılabilecektir.
Ayrıca kaynakların etkin tahsisini sağlayacak ve sınırlı kaynakların daha faydalı bir şekilde kullanılmasına yardımcı olacaktır.

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :